Heb jij al gehoord van de 'Proffee' TikTok trend?

Proteïne met koffie, wetenschappers vertellen ons of het wel zo gezond is.

IJskoffie, heerlijk op deze warme zomerdagen. Er schijnt een term te zijn voor ijskoffie met proteïne, namelijk 'Proffee', en dit gaat viraal op TikTok.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Is het zo simpel als het mixen van espresso met eiwitpoeder? Koffie is een stimulerend middel en is ontworpen om onze mentale alertheid te vergroten, terwijl eiwitten ons helpen de spiermassa te vergroten en honger op afstand te houden. Maar - kunnen ze samenwerken?

Hoe gezond is Proffee?

Huisarts Ahmed el Muntasar zegt dat de cafeïne in de drank 'focus, prestatie en concentratie kan verhogen. Eiwitten zijn weer geweldig voor het opbouwen van spiermassa, en hoe hoger je spiermassa, hoe hoger je stofwisseling.' Dus als proffee je helpt om je dagelijkse eiwitinname te halen, zou dat zeker een gezondheidsvoordeel kunnen zijn.

Hoewel beide dranken op zich al goed zijn voor onze gezondheid, zegt El Muntasar dat er bijwerkingen kunnen optreden als je er te veel van drinkt: 'Ik zie niet al te veel gevaar in het samenvoegen van deze twee ingrediënten, maar het toevoegen van te veel koffie kan een verhoging van de hartslag, stress en cortisol veroorzaken.'

Melissa Snover, geregistreerd voedingsdeskundige, legt ook uit dat 'hele eiwitbronnen uit voedingsmiddelen gunstiger zijn, omdat ze aanvullende, essentiële vitamines, mineralen en verbindingen bevatten die niet in alle eiwitpoeders worden aangetroffen. Evenzo zijn veel eiwitpoeders vaak gevuld met toegevoegde suikers, additieven en zoetstoffen.'

Alternatieven op Proffee

Met andere woorden: een glas proffee op z'n tijd is helemaal prima. Is dit niks voor jou? 'Kies dan bijvoorbeeld voor een natuurlijke energieboost zoals matcha, groene smoothies, kokoswater of kombucha - met voedingsstoffen zoals gember of ginseng - die extra gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen bevatten', zegt Melissa.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feiten & fabels